Aρχικό θέμα: Αλκοολούχα ποτά
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
Αλκοολική ζύμωση και οινοποιία
Τα σταφύλια μετά τη συλλογή τους συνθλίβονται για να παραληφθεί ο χυμός τους, ο μούστος. Παλαιότερα, αυτό γινόταν ποδοπατώντας τα σταφύλια ή με χειροκίνητο πιεστήριο, ενώ σήμερα με ειδικά μηχανήματα.
Ο μούστος αφήνεται σε βαρέλια για να πραγματοποιηθεί η ζύμωση και μετά το τέλος της το κρασί φυλάσσεται σε δρύινα βαρέλια για παλαίωση.
Το κρασί εμφιαλώνεται μετά από χρονικό διάστημα παλαίωσης που εξαρτάται από την ποικιλία του.
Το Ήξερες ότι...
Περισσότερη Χημεία
Aρχικό θέμα: Αλκοολούχα ποτά