ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ...
Το νερό στην Αγία Γραφή

Το νερό στην Αγία Γραφή

Body
Στην Αγία Γραφή υπάρχουν πολλά σημεία που αναφέρονται στο νερό, όπως ο κατακλυσμός του Νώε.

Στην Αγία Γραφή υπάρχουν πολλά σημεία που αναφέρονται στο νερό. 

 • Η δημιουργία του κόσμου στην Αγία Γραφή.
  Και είπεν ο Θεός: «Γεννηθήτω στερέωμα αναμέσον των υδάτων, και ας διαχωρίζει ύδατα από υδάτων. Και εποίησεν ο Θεός το στερέωμα, και διεχώρησε τα ύδατα τα υποκάτωθεν τού στερεώματος, από τών υδάτων των επάνωθεν τού στερεώμα-τος. Και έγινεν ούτω. Και εκάλεσεν ο Θεός το στερέωμα: ουρανόν ...
  ...και εκάλεσεν ο Θεός την ξηράν: γην. Και το σύναγμα των υδάτων εκάλεσε: θάλασσας
  » (Γένεσις 1/α΄ 6 - 10).
 • Ο κύκλος του νερού στην Αγία Γραφή.
  Όλοι οι ποταμοί πορεύονται στη θάλασσα κι αυτή ποτέ δε γεμίζει με την εξάτμιση και τη βροχή ξαναγεμίζουν στις πηγές τους και συνεχίζουν πάλι την πορεία τους. (Εκκλησιαστής κεφ. Α. στιχ. 7)
 • Τα θαύματα του Μωυσή.
  Στη Μερά το πικρό νερό γίνεται γλυκό (Έξοδος 15:15-26). Από τους βράχους της Χωρήβ (Έξοδος 17:5-6) και της Κάδης (Αριθμοί 20:2-11) αναβλύζει νερό. Ο Μωυσής μετατρέπει τα νερά σε αίμα., σταματά τη ροή των νερών και επιτυγχάνεται η διάβαση της Ερυθράς θάλασσας.
 • Άλλες αναφορές στο νερό.
  Ο κατακλυσμός του Νώε. Η ανεύρεση του Μωυσή στο Νείλο ποταμό. Το πλύσιμο των ποδιών των αγγέλων από τον Αβραάμ. Η κλήση της Ρεβέκκας από τον υπηρέτη του Αβραάμ, Ελιέζερ. Η βάπτιση στον Ιορδάνη από τον Ιωάννη τον Βαπτιστή. Η αναζήτηση των Μαθητών στη Τιβεριάδα. Το θαύμα της Κανά. Το πλύσιμο των ποδιών των μαθητών στο Μυστικό Δείπνο από τον Ιησού. κ.ά.
1202781751
Κατακλυσμός του Νώε με πρωταγωνιστή το νερό